Címlap » Önkormányzat Infrastruktúra
Gyengén látók

Főmenü

Letöltések

Számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa135
mod_vvisit_counterTegnap209
mod_vvisit_counterHét1002
mod_vvisit_counterHónap3388
mod_vvisit_counterÖsszesen780251
Infrastruktúra Nyomtatás E-mail

 • Markaz község közigazgatási területének nagysága: 25,61 km2
 • Lakónépesség száma: 1761 fő
 • Lakóépületek száma: 799 db 

Infrastruktúra
: az átlag magyar falvakhoz képest jó és a fejlesztés lehetőségei igen kedvezőek. Az ivóvíz-szolgáltatást helyi vízmű biztosítja, a közüzemi vízvezeték hálózat hossza 11,50 km, a vízhálózatba bekapcsolt lakások aránya 99 %. A község belterületén 15 db közkifolyó biztosítja a vízhálózatba be nem kapcsolt lakások ivóvíz ellátását. A szennyvízcsatorna-hálózat kiépített, hossza 11,9 km, helyi szennyvíztisztító mű végzi a kommunális folyékony hulladék tisztítását. A szennyvízhálózatba bekapcsolt lakások aránya 92 %, a bekötések folyamatosak. A háztartási villamos-energiát fogyasztók száma 801 db, a közvilágítás megoldott. A gázcsőhálózat hossza 21,5 km, a gázhálózatba bekapcsolt lakások száma 689 db, a bekötések folyamatosak.

Kábel TV: a községben kábel TV működik, az országos sugárzású adók mellett még számos adó fogható, a bekapcsolt lakások száma 329 db.

Utak: a belterületi aszfalttal burkolt utak arány 95 %.

Telefon: A vezetékes telefonellátás mellett a mobil telefon-szolgáltatók elérhetősége is biztosított. A vezetékes telefon egyéni előfizetők száma (ISDN vonallal együtt) 556 db, a nyilvános távbeszélő állomások száma 1 db.

A Mátrai Erőmű Rt. 154 ha vízfelületű technológiai víztározója környezetében üdülőtelkek és zártkerti ingatlanok kerültek kialakításra, a beépített ingatlanok száma eléri a 400 db-ot.

Az önkormányzat törekszik a közművek tóparti és zártkerti fejlesztésének minél gyorsabb megoldására. Jelenleg a vízellátás fúrt kutakból történik, a szennyvíz zárt rendszerű szennyvíztárolókban kerül elhelyezésre, az ivóvízvezeték és csatornahálózat előzetes tervei elkészültek. Az elektromos energiával való ellátás biztosított, a tópart keleti részén a gázhálózatba való bekapcsolás lehetősége adott. A területen földutak biztosítják a közlekedést.

Üzletek
: A községben 6 db kiskereskedelmi üzlet működik, ebből élelmiszer jellegű üzlet 3 db. A vendéglátóhelyek száma 3 db.

Alapfokú oktatás: ellátást a 65 férőhelyes óvoda és a 11 tantermes általános iskola (tornacsarnokkal) biztosítja.

Az alapfokú szociális ellátás keretében szociális étkeztetés (ebédkihordással) és házi segítségnyújtás biztosított az idősek számára.

Alapfokú egészségügyi ellátás: egy háziorvos, egy védőnő, egy fogorvos és egy gyógyszertár látja el.

A község kulturális ellátása: a 6000 kötetes Községi Könyvtár biztosítja, ahol lehetőség nyílik az Internet használatára is. A Közösségi Ház nagyterme különféle rendezvényeknek ad helyet, negyedévente jelenik meg a helyi újság, a Markazi Hírmondó.

Vállalkozások: 79 db a működő vállalkozások száma (Forrás: KSH - Települési Tükör Markaz 2010.) a mezőgazdaság, ipar, építőipar, kereskedelem, vendéglátás, szállítás, gazdasági szolgáltatás területén.
 
Hungarian English French German Polish Romanian Slovak

Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

PEVIK Nkft.

PEVIK Nkft. 3250 Pétervására, Tisztisor út 29.

Címer

Hírek - Markazi Várvölgye Általános Iskola

Önkrmányzat Pihenőháza

3262, MARKAZ, TÓPART
Markaz, tópart, vendégszobák száma: 5 az ágyak száma: 14
Felhívás a markazi vár vár maradványinak megmentésére
Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a Polgármesteri Hivatalban a PÉNZTÁR hétfőn, szerdán, pénteken 9-12 óráig tart nyitva.

Fejlesztések 2006-2010

Béke út Ifj...
Image Detail Image Download

Markaz videó

Partnereink

Mátra Jövője Tiurisztiukai Egyesület
Markaz Községet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja
Nordic Walking Partnerünk

Hirdetés

Befektetőt keresünk kemping kialakítására
A komplex turisztikai kínálat háttereként egy kemping és kiszolgáló létesítményei kialakítását kívánjuk megvalósítani egy közel 2,5 ha nagyságú, önkormányzati tulajdonú, közút és kerékpárút melletti, közvetlen vízparti kapcsolattal rendelkező területen.

Képek

 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

Keresés

Markaz Község Önkormányzata