Címlap
Gyengén látók

Főmenü

Letöltések

Számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa57
mod_vvisit_counterTegnap210
mod_vvisit_counterHét1337
mod_vvisit_counterHónap5946
mod_vvisit_counterÖsszesen719858

Ki olvas minket

Oldalainkat 12 vendég böngészi

Szavazások

Milyen gyakran nézni meg a weboldalt?
 
Hírek az iskolából Nyomtatás E-mail

Tisztelt Szülők!

Az állami fenntartású iskolákban 2013/14. tanévtől új tantárgyként felmenőrendszerben bevezetésre került a választható erkölcstan vagy hit- és erkölcstan tantárgy. Az utóbbiról tájékoztatást tartanak az egyházi jogi személyek, melynek

Helye: Markazi Várvölgye Általános Iskola (1-7. osztály)
Markazi Óvoda (leendő 1. osztály)
Ideje: 2016. március 10. csütörtök 17 óra
Az érintett osztályok: leendő első, első, második, harmadik, negyedik, ötödik, hatodik, hetedik osztály

Megjelenésükre feltétlen számítunk.

Markaz, 2016. február 18.
Iskolavezetőség

 
Szilveszter 2015. Nyomtatás E-mail


 
Szenétszállítás az ünnepek idején Nyomtatás E-mail

Markaz Község Önkormányzata értesíti a község lakosságát, hogy a szemétszállítás az év végi ünnepekre való tekintettel a következők szerint alakul: 
 • A szállítás december 25-én, pénteken a megszokott rendben történik.
 •  2016. január 2-án, szombaton lesz a szállítás.
 
Bor bál 2015 Nyomtatás E-mail


 
Tisztelt Ingatlantulajdonosok! Nyomtatás E-mail

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy az ingatlan-nyilvántartásról szóló 1997. évi CXLI. törvény (Inytv.) . – 2015. május 2-án hatályba lépett – 89/A. § (1)-(2) bekezdései alapján a tulajdonos – miniszteri rendeletben meghatározottak szerint – 2016. december 31-ig kérheti az ingatlan-nyilvántartásban zártkertként nyilvántartott ingatlana kivett területként történő átvezetését (a továbbiakban: zártkerti ingatlan) művelési ágának művelés alól.
 
Az Inyvhr. új 47/A. alcíme (Inyvhr. 50/A. §-50/E. §) tartalmazza a zártkerti ingatlanok művelési ágának átvezetésére vonatkozó különös szabályokat. Ezen rendelkezések pontosan meghatározzák azokat az eseteket, amikor a zártkerti ingatlan művelési ágának művelés alól kivett területként történő átvezetése, vagyis az ingatlan adatainak megváltoztatása lehetséges. A zártkerti ingatlan művelés alóli kivonására irányuló eljárás díjmentes, a soron kívüli eljárásért azonban ingatlanonként 10.000,- forint díjat kell fizetni.
 
A kérelmet – egy külön erre az eljárásra rendszeresített formanyomtatványon – a tulajdonos(társak)nak (vagy a meghatalmazottnak) az ingatlan fekvése szerint illetékes járási hivatalnál kell benyújtania. A formanyomtatvány letölthető a Nyomtatványok „A zártkerti művelés alól kivont területként történő feltüntetés iránti kérelem” menüpontból, valamint a Földművelésügyi Minisztérium honlapjáról is.

A kérelem mellé az ingatlan adatainak megváltoztatásához egyéb okiratot csatolni nem kell. (Kivéve, ha a tulajdonos helyett meghatalmazott jár el, akkor a meghatalmazás benyújtása szükséges.) A közös tulajdonban álló zártkerti ingatlan esetén a tulajdonostárs által benyújtott kérelemhez csatolni kell a többi tulajdonostárs hozzájáruló nyilatkozatát, amely nem minősül bejegyzés alapjául szolgáló okiratnak, így nem kell ügyvéd által ellenjegyzett vagy közjegyző által készített okiratba foglalni.

A zártkerti ingatlan művelés alóli kivonására irányuló eljárás nem mentesíti a tulajdonost a zártkerti ingatlanon fennálló építmény ingatlan-nyilvántartási feltüntetéséhez szükséges más hatósági engedélyek beszerzésének kötelezettsége alól.

Markaz, 2016.01.21

dr. Mohácsy Tamás  jegyző
 
XII. Boros-Toros Nyomtatás E-mail


 
Településrendezés Nyomtatás E-mail

TISZTELT LAKOSSÁG, TISZTELT MARKAZI VÁLLALKOZÓK

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) korm. rendelet 30.§ (1) b) pontjában foglaltak szerint és a Markaz Község képviselő-testületének a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 8/2013. (VIII. 26.) Ör. rendeletének 6.§-a szerint tájékoztatom, hogy Markaz község képviselő-testülete a hatályos településrendezési eszközeinek módosításáról döntött. A módosítás tárgyát és célját, az önkormányzat elhatározását, a Képviselő-testület 193/2015. (XI.24.) ÖH. határozata tartalmazza.

A településrendezési eszközök módosításának elkészítéséhez kérjük szíves véleményüket, észrevételeiket az alább leírt tervezési területekről, feladatokról:

1.    A tóparton korábban üzemi lejáróként használt ingatlanok területfelhasználásának javítása a valós állapotoknak megfelelően
2.    A leendő piac területének rendezése (telkek, híd)
3.    A HÉSZ módosítása a megrendelővel egyeztetve főként a tető-dőlésszög meghatározásának felülvizsgálata területfelhasználási egységenként.
4.    A kisméretű telkek beépíthetőségének vizsgálata. Szükség szerinti övezeti módosítása.


A jelen tervezési fázisban véleménynyilvánításra 2016. január 04-ig van lehetőség papír alapon az Önkormányzat műszaki osztályára, vagy az alábbi e-mail címre elektronikus úton eljuttatni: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Véleményezésre tervezési fázisonként egyszeri alkalommal van lehetőség.
 
Tájékoztatom, hogy a határidőre beérkezett véleményeket áll módunkban figyelembe venni, azok kiegészítésére, valamint a határidőn túl beérkezett vélemények figyelembe vételére nincs mód.

Markaz, 2015. 12. 01.   

Tisztelettel:

Potoczki László
polgármester

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 52
Hungarian English French German Polish Romanian Slovak

Névnap

Ma 2017. május 27., szombat, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

Friss letöltések

PEVIK Nkft.

PEVIK Nkft. 3250 Pétervására, Tisztisor út 29.

Címer

Hírek - Markazi Várvölgye Általános Iskola

Önkrmányzat Pihenőháza

3262, MARKAZ, TÓPART
Markaz, tópart, vendégszobák száma: 5 az ágyak száma: 14
Felhívás a markazi vár vár maradványinak megmentésére
Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a Polgármesteri Hivatalban a PÉNZTÁR hétfőn, szerdán, pénteken 9-12 óráig tart nyitva.

Fejlesztések 2006-2010

Falubusz
Image Detail Image Download

Markaz videó

Partnereink

Mátra Jövője Tiurisztiukai Egyesület
Markaz Községet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja
Nordic Walking Partnerünk

Hirdetés

Befektetőt keresünk kemping kialakítására
A komplex turisztikai kínálat háttereként egy kemping és kiszolgáló létesítményei kialakítását kívánjuk megvalósítani egy közel 2,5 ha nagyságú, önkormányzati tulajdonú, közút és kerékpárút melletti, közvetlen vízparti kapcsolattal rendelkező területen.

Képek

 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

Keresés

Markaz Község Önkormányzata